RSS

Mi se pare corect. Voua?

01 Iun

UE vrea sa reformeze Acordul Schengen. Controlul la frontiera ar putea fi reintrodus

Englezii si germanii sunt speriati ca o sa ne ducem sa-i invadam. Au si de ce. La fel am facut cu spaniolii, italieni sau francezii.

Eu tot ce am de zis e urmatorul lucru: In locul lor si noi am face la fel. Stiu ca e o comparatie fortata pentru ca nu ne putem compara noi 169 de ani de acum incolo cu Marea Britanie sau Germania, dar ipotetic. Si noi am face la fel in locul lor.

„Tiganii fac, tiganii dreg. Ne fac de ras.” – Poate. Dar nu sunt doar tiganii, sunt si romani printre ei. Si indiferent de etnie, tot romani sunt. Dar mentalitatea noastra de romani ne spune clar: „Cum sa ma compar eu cu ala? De ce sa fiu judecat in functie de ce face ala?”.

Frate, nu-i corect. Dar nici dracu’ nu va veni sa ia interviu fiecarui roman sa vada cum e el de fapt. Noi suntem priviti la nivel de natiune. Si imaginea noastra le spune lor ca mai bine nu ne dau drumu’ la ei. Noi suntem baietii aia de care le spunea mamele lor sa se fereasca. Si ni s-a inchis poarta in nas.

Poate din asta, dar si din multele alte exemple, vom invata ca trebuie sa fim uniti, ca trebuie sa raspundem in fata lucrurilor pozitive sau negative cu totii. Si ca nu ajuta sa iesi in strada si sa strigi „Jos X sau Y” fara sa ai un plan dupa. Pentru ca e doar o piesa proasta de teatru altfel. Daca ipotetic il dai jos pe X, ce urmeaza apoi? Care-i planul?

Si reversul medaliei e prost: Daca esti de acord cu lucrul pentru care protesteaza unii, dar esti mai ocupat sa te duci la coafor, esti de cacat. Fara doar si poate. Dar tu poate protestezi intrinsec. Si consideri ca daca n-ai dormit o noapte, ai platit deja costul cuvenit tie.

Cati sar in arena ca sa-i sprijine pe ceilalti 2-3 care se duc direct la lupta? Cati? Ca spectatorii pot pleca acasa. Daca nu te implici, macar stai acasa si nu incurca. Oricum esti inutil.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 1 Iunie 2013 în Politica

 

Etichete: , , , , ,

Zi si tu acuma

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: